Biserica atribuită lui Vladislav al II-lea

Aflată în extremitatea estică a rezervaţiei, aproape de şosea, biserica a cărei construcţie a durat aproape 7 ani, prezintă un plan dreptunghiular, cu altarul absidat.

Biserica atribuită lui Vladislav al II-lea este prima biserică din cele construite pe teritoriul Rezervaţiei arheologice şi de arhitectură medievală de la Târgşoru Vechi, ctitorul acesteia fiind Vladislav al II-lea, după cum indică şi numele bisericii, fiind datată în anul 1447.

În prezent, din biserică nu se mai observă decât temeliile de piatră, de aceea vizitarea acestui obiectiv se recomandă să se facă atunci când sunt condiţii meteo favorabile, iarna atunci când zăpada este mare, acest obiectiv este greu de studiat, detaliile, cele mai importante, neputând fi observate la adevărata lor valoare.

Căi de acces: DJ129 Ploieşti – Târgșoru Vechi, la aproximativ 10 km sud-vest de Ploieşti sau DN1A din Centura de Vest a Ploieştiului în direcţia Buftea – Bucureşti şi apoi dreapta pe DC105, până în satul Târgşoru Vechi, comuna Târgşoru Vechi, judeţul Prahova